Här bor vi, med skogen och naturen runt hörnet.

Välkommen till vår webbsida

Wachteltorpet ligger i en liten by som heter Malstabodarna, ca två mil från Sundsvall. Vi bor nära våra jaktmarker, bara "runt hörnet".
Vår första wachteltik  hette Strömskogen´s Aya kom från Norge men hade svenska linjer. Hon var en underbar tik som skänkte oss många härliga jaktminnen och gav oss två underbara kullar som vi är mycket nöjda med.
Idag har vi sex tikar i kenneln, Wachteltorpets Freja (dotter till Aya) Wachteltorpets Caya och  Certa, som bägge är döttrar till Freja.  Wachteltorpets Engla dotter till Caya.  Dessutom en import Reya Any-Bon, som kommer från en kennel i Tjeckoslovakien, uppfödare Iveta Pesova.Vi har nu också behållit en valp efter Reya, Wachteltorpets Mica.

Vi bedriver uppfödning i liten skala och i hemmiljö där vår målsättning är att föda upp dugliga jakthundar som är friska- sunda- stabila och rastypiska, för den aktive jägaren.
Hundjakten ligger oss varmt om hjärtat. Vi säljer bara till jägare.

Vi följer upp våra valpar med valpträffar och genom mail/telefon o Facebook, där vi har en egen sida. Vi ställer inte krav på jaktprov, men ser gärna att våra valpköpare startar sin valp i unghundsklass/eller nybörjarklass. Viltspårsprov är också något att satsa på. Dessutom vill vi att man röntgar höfter och armbågar, både för köparens del och för vår del så vi får en fingervisning om att vi "gör rätt". Det är mycket viktigt med friska leder på jakthundar. För oss är friska och jaktdugliga hundar prio ett!!!

Vill Ni ha kontakt med oss så är våra mail-adresser: ub_stegeby@hotmail.com
erikjeger@hotmail.com
Våra telefonnr:
Mobil Ulla-Britt 073-0612966 Erik 072-7025485 (+46730612966)
Det går också bra att kontakta oss via hemsidans kontaktsida. 
Hjärtligt välkomna!!😀

Presentation av Erik

Erik heter jag. Började min jaktkarriär i Danmark 1964, så det har blivit några år! Efter det blev det jakt både i Norge-Sverige. Eftersom jag tidigare sålde jaktresor, så har jag även jagat i Östeuropa-Nordamerika och Afrika. Men numera blir det mest jakt i hemtrakterna och då gärna med min fru och våra wachtlar. Men jag förmedlar fortfarande resor till Namibia, där jag varit ett otal gånger. Se under fliken "Jaktresor Namibia".

Presentation av Ulla-Britt

Ulla-Britt heter jag. Mina stora intressen har i många år varit både jakt och hundar! Jag har jagat mest i Sverige men även varit med min man Erik i Afrika. Jaktkarriären för min del startade med älgjakt 1977. Jag har sedan barnsben haft hund och tidigare "jobbat/tävlat" med brukshundar och haft uppfödning av Belgiska Vallhundar (Tervueren). Var mycket aktiv inom brukshundsklubbar, var instruktör på kurser bla. Men numera så ägnar jag mesta tiden till jakt med våra wachtlar och så klart gärna tillsammans med min man. Tycker wachteln är en mycket härlig familjehund, lugn och fin i hemmet och en ärlig och härlig jakthund i skogen med mycket stor "motor"!

 

Välkommen till vår webbsida

Husse Erik med "tjejligan" Caya-Engla och Freja. April 2016

Tjejligan har nu utökats, så vi har just nu 6 tikar i familjen. Se bild

längre ner.

Wachteltorpets Certa

Certa är dotter till Freja och syster med Caya. 

Certa har flyttat tillbaka till oss från Norge och ingår numera i kenneln.

 

Reya Any-Bon vår import

Reya Any-Bon hämtade vi i Tjeckoslovakien sommaren 2017. En härlig tik som vi är 

mycket nöjda med!

Våra 5 tikar

Här är alla fem, Engla-Caya-Certa-Freja och Reya.

Wachteltorpets Mica

Mica här 12 veckor. Hon är e. Wachteltorpets Epson/Sixten och u. Reya Any-Bon,

Så nu finns här 6 tikar i familjen.