Senaste kommentaren

Mica är dotter till vår import Reya Any-Bon och hennes pappa är Wachteltorpets Epson. Hon är nu parad med Kustens Aiko, och väntar valpar i mitten av november. Jag kommer upprätta en sida för Er som vill följa med vad som sker under dräktigheten.

Mica är en tjej med mycket stor motor i skogen och stor jaktinstinkt!! Hon har jaktprov Ukl klart, har genomfört Bph med skott. Startade på skogsprov och allt gick bra, hon fick så fint omdöme, men höll i lite för länge. Hon har aldrig varit på så viltrik mark tidigare. Men vi kommer att testa henne igen.. vi har varit i vildsvinshägn med henne och hon jobbade mycket bra. Videofilmer finns i annan flik längre ner. Där vi bor jagar vi mest älg och rådjur, men vi åker ibland söderut på jakt och då blir det både hjort och vildsvin. Mica är en kärleksfull tik, tycker mycket om barn och gäster som kommer till oss. Hon är inte bytesmedveten, blir det skjutet för henne så stannar hon oftas så skytt kan koppla henne annars så går hon åter till hundföraren. Hon är väldigt glad i vatten och apporterar gärna. 

Mica har Hd A och Ed 0, inga allergier, har aldrig haft problem med öronen eller med klor!!

Micas reg nr är SE15192/2020 

Vi har nu bestämt hane till Mica och det blir Kustens Aiko med reg nr: SE41145/2018, blir en spännande kombination som vi är mycket glada över!

Bilder på Mica och Aiko finns i annan flik längre ner.

Aiko har godkänt jaktprov Ukl och Skogsprov. Han är utställd med Excellent. Aiko är också skimmel.

Så här säger husse om Aiko: Aiko är en harmonisk och välfungerande hund i hemmiljö och han kan vara tillsmmans med andra hundar utan att ställa till med bråk. Någon tendens till bytesmedvetenhet har han aldrig visat. Robust och tålig. Han jagar allt, rådjur, hjort, gris och älg. Drevtiderna ligger på c:a 10 minuter. Längre drevtider på gris. Hittills har han inte bitit sig fast i grisarna utan håller sig på ett par meters avstånd. Upptagningsförmågan är bra. Finns det vilt i såten så får han som regel upp.Han söker sällan ut över 100 meter såvida han inte kommer på ett spår, då drar han iväg.  Hans syskon är välfungerande jakthundar. Föräldrarna är meriterade jakthundar och båda jagar gris. Jag tror att en parning med Wachteltorpets Mica kan ge riktigt bra jakthundar./ Peter.SKommentarer


Är på jakt efter en valp!
Har haft jakthundar sen 1982 men då det börjar ta slut på Älgarna.
tänkte jag prova en kort drivande hund.
fastnat för eran ras!
MVH
Jens Bergqvist

21.08 | 14:14

Är intresserad av att ta hand av en wachtel som ska omplaceras

07.04 | 06:35

Glada tokiga Edo, mattes älskling. 💖

24.03 | 19:19

Hej söker tikvalp. Kommer få jaga gris och klövvilt. Har haft wachteltikar i 20+ år.

Dela den här sidan

Nu har Wachteltorpets Mica och Kustens Aiko blivit föräldrar till

3 tikar och 1 hane, alla tingade.


Vi kommer ev att ha en kull till sommaren 2024, men återkommer om det. 

23.09 | 17:51